عسل بهتر است یا شکر؟
اعتراف کنید! حداقل یکبار از خود پرسیدهاید:«عسل بهتر است یا شکر؟» بسیاری از مردم به اشتباه تصور میکنند این دو ماده یکی هستند؛ زیرا سطح بالایی از شیرینی دارند.
اما میدانستید که اگر عسل را جایگزین شکر کنید، بهطور قابل توجهی سلامت خود را بهبود میبخشید؟ خوب، اگر علاقهمند به کشف پاسخ صادقانه درباره این موضوع هستید، به خواندن این مقاله ادامه دهید. در ادامه، کارشناسان تغذیه درباره هر آنچه باید از کربوهیدراتهای موجود در عسل بدانید، کالری عسل و اینکه چرا باید از آن به جای شکر استفاده کرد، اطلاعاتی در اختیار شما قرار میدهند.
چرا عسل بهتر از شکر است؟
بدن ما طوری طراحی شده که غذا را به گلوکز تبدیل کند، تا بهعنوان سوخت بدن استفاده شود. هر چه غذایی پیچیدهتر باشد، زمان بیشتری طول میکشد تا تجزیه شود. از آنجایی که شکر از 50 درصد گلوکز و 50 درصد فروکتوز ساخته شده است، اگر از میوهها به دست بیاید، ممکن است بهراحتی در بدن تجزیه شود. با اینحال، سطح گلوکز خون را در همان زمان افزایش میدهد. علاوه بر این، بدن ترکیبات باقی مانده را بهصورت چربی ذخیره میکند.
از سوی دیگر، عسل نیز از شکر تهیه میشود، اما تنها 30 درصد گلوکز دارد. در عین حال، حاوی 20 قند دیگر در ترکیب است که باعث می شود بدن شما زمان بیشتری را صرف تجزیه آن به گلوکز کند. در نتیجه، در مقایسه با شکر تصفیه شده، کالری کمتری دریافت خواهید کرد.
با این حال، دلیل اصلی بهتر بودن عسل در مقایسه با شکر، اینست که براساس منطقهای که عسل شما در آن تولید میشود، بدن شما را با مقادیر کمی از مواد معدنی موجود در آن منطقه تغذیه میکند. از اینرو، با مصرف عسل، بدون اینکه بدن خود را در معرض مواد نگهدارنده و افزودنیهای مضر، مثل شکر قرار دهید، به چندین و چند فایده مواد معدنی موجود در عسل دسترسی دارید.
کربوهیدرات های موجود در عسل و کالری عسل
میانگین کربوهیدرات موجود در عسل، برای 100 گرم از محصول، به 80 گرم میرسد، اما آنچه در مقایسه با شکر، عسل را بهعنوان سالمترین گزینه توصیه میکند، این واقعیت است که کالری عسل کمتر از 20 کالری در هر قاشق چایخوری است. علاوه براین، عسل به دلیل جنبههای زیر محبوبیت دارد:
۱. شاخص گلیسمی پایین
یکی از مهمترین دلایل استفاده از عسل به جای شکر، اینست که شاخص گلیسمی پایینی دارد؛ چون دارای فروکتوز کمی است و در ترکیباتش مقادیری مواد معدنی مفید دارد.
۲. سرشار از آنزیمهای گوارشی و پروبیوتیکهاست
واقعیت جالب درباره مصرف عسل اینست که به سلامت گوارش شما کمک میکند. چراکه زنبورها در روده خود، ترکیبی هیجانانگیز از باکتریهای مفید دارند که به نوبه خود به عنوان پروبیوتیک در عسل عمل میکند. از اینرو، مطالعات نشان میدهد؛ عسل به تعادل باکتری اسید لاکتیک در روده انسان کمک میکند.
۳. خواص ضد عفونیکننده عسل
قرنهاست عسل، به دلیل خواص درمانی آن استفاده میشود. اول از همه، مخلوط کردن عسل با لیمو و آب داغ، ترکیبی مفید برای تسکین گلودرد یا سرفه برای شما به ارمغان میآورد. دوم، استفاده از عسل روی زخم، به پاکسازی آن کمک میکند و خاصیت ضد عفونیکننده و ضد میکروبی دارد. اگر این واقعیت را در نظر بگیریم که شکر تصفیهشده باعث التهاب در بدن میشود، تصمیم میگیریم همیشه از مصرف آن اجتناب کنیم.