وبلاگ
ورود

آیا زنجبیل به کاهش وزن کمک می‌کند؟

majid Asazdzade

زنجبیل، گیاهی گلدار است که بیشتر به‌خاطر ریشه آن کشت می‌شود و استفاده از آن سابقه‌ای طولانی در طب سنتی دارد. ریزوم (قسمت زیرزمینی ساقه) قسمتی است که معمولاً به عنوان ادویه استفاده می‌شود.


اغلب به آن ریشه زنجبیل یا زنجبیل می‌گویند. این گیاه متعلق به خانواده Zingiberaceae است و با زردچوبه، هل و گالنگال ارتباط نزدیکی دارد.

زنجبیل در برطرف‌کردن حالت تهوع مؤثر است؛ از جمله کاهش تهوع مرتبط با شیمی درمانی، تسکین حالت تهوع و استفراغ برای افرادی که تحت انواع خاصی از جراحی هستند، حالت تهوع مرتبط با بارداری، که معمولا به عنوان حالت تهوع صبحگاهی شناخته می‌شود. زنجبیل به درمان آنفولانزا و سرماخوردگی کمک می‌کند، التهاب را کاهش می‌دهد، هضم غذا را تحریک و اشتها را سرکوب می‌کند و دردهای قاعدگی یا دیسمنوره را تسکین می‌دهد. به طوری که از استامینوفن، کافئین و ایبوپروفن (نوافن) مؤثرتر است.

در کنار تمامی این خواص، از دید علم پزشکی و تغذیه، زنجبیل همراه با رژیم غذایی سالم و ورزش، برای رسیدن به وزن مناسب، به شما کمک می‌کند. معمولاً زمانی که هدف کاهش وزن باشد، زنجبیل با گیاهان دیگری هم ترکیب می‌شود.

بیایید نحوه استفاده از زنجبیل برای کاهش وزن، محدودیت‌های تأثیرات آن بر کاهش وزن و گیاهانی را بررسی کنیم که باید برای گرفتن بهترین نتیجه در کاهش وزن با زنجبیل ترکیب کنید.

زنجبیل چگونه به کاهش وزن کمک می‌کند؟
زنجبیل حاوی ترکیباتی به نام جینجرول و شوگاول است. با مصرف زنجبیل، این ترکیبات چندین فعالیت بیولوژیکی را در بدن ایجاد می‌کنند. تحقیقات نشان می‌دهد چاقی، استرس اکسیداتیو و التهاب همراه می‌آورد. استرس اکسیداتیو در اثر آسیب رادیکال‌های آزاد در بدن ایجاد می‌شود. خواص آنتی‌اکسیدانی زنجبیل، به کنترل این رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند و خواص ضد التهابی آن نیز با التهاب بدن مقابله می‌کند. این خواص زنجبیل، به‌طور مستقیم وزن اضافی را برطرف نمی‌کند، اما به جلوگیری از آسیب‌های قلبی عروقی و رفع سایر عوارض جانبی اضافه وزن کمک می‌کند. از طرفی، تحقیقات دیگری که اخیراً در این زمینه انجام شده، می‌گوید زنجبیل در کاهش وزن مؤثر است. به این صورت که مردان دارای اضافه وزن که زنجبیل مصرف می‌کنند، مدت طولانی‌تری سیر می‌مانند. تحقیقات متاآنالیزی که به فواید کاهش وزن زنجبیل پرداخته است، نشان می‌دهد زنجبیل تأثیر جالب توجهی بر وزن بدن و چربی شکم (نسبت دور کمر به باسن) دارد. به این صورت که فعل و انفعالات ایجاد شده در بدن به واسطه خوردن زنجبیل، به هضم سریع‌تر غذا کمک می‌کند و بدن را تحریک می‌کند تا روند هضم غذا را از طریق روده بزرگ تسریع کند. جینجرول‌ها هم سطح قند خون را ثابت نگه‌می‌دارند. ثابت نگه‌داشتن قند خون هم کلید کاهش وزن است. پس زنجبیل دارای اثرات ضدچاقی است.

ترکیب زنجبیل و لیمو برای کاهش وزن
هنگامی که می‌خواهید وزن کم کنید و زنجبیل و لیمو را باهم مصرف می‌کنید، ترکیبات بیشتر و مؤثرتری هم برای حفظ سلامت بدن و هم برای تناسب اندام دریافت می‌کنید. آب لیمو اشتهای کاذب را سرکوب می‌کند. علاوه بر آن حاوی مقدار زیادی ویتامین C است.
افزودن کمی لیمو به چای زنجبیل یا نوشیدنی زنجبیل، بدن را هیدراته نگه‌می‌دارد و برای مدت طولانی‌تری احساس سیری می‌کنید. در نتیجه تأثیر تلاش‌های شما برای کاهش وزن بهبود می‌یابد. دو یا سه‌بار در روز یک نوشیدنی سالم با لیمو و زنجبیل بنوشید تا خواص آبرسانی و سرکوب‌کننده اشتهای زنجبیل و لیمو را به حداکثر برسانید.

چای سبز و زنجبیل برای کاهش وزن
چای سبز به‌خاطر خواصی که برای سلامت و کاهش وزن دارد، معروف شده. چای سبز متابولیسم بدن را تسریع می‌کند، به خاطر همین دمنوشی محبوب در میان مکمل‌های کاهش وزن به حساب می‌آید. شما می‌توانید زنجبیل آسیاب شده را به چای سبز داغ اضافه کنید تا اثرات قدرتمند هر دو ماده را با هم تجربه کنید. همچنین می‌توانید یک چای کیسه‌ای زنجبیل و یک چای سبز کیسه‌ای را با هم دم کنید. می‌توانید برای رقیق و تلطیف شدن طعم تند زنجبیل، مقدار آب بیشتری به آن اضافه کنید. برای مثال از دو لیوان آب جوش برای دم کردن آن‌دو استفاده کنید. زمان دم نباید زیاد باشد. این دمنوش را یک یا دوبار در روز بنوشید. به خاطر داشته باشید که چای سبز حاوی کافئین است که در کاهش وزن و کالری سوزی موثر است.

زنجبیل علاوه بر کاهش وزن، فواید بسیاری برای سلامتی بدن دارد، از جمله:
تنظیم کورتیزول (معروف به هورمون استرس)
افزایش حرکات روده
افزایش انرژی
کاهش خطر بیماری قلبی
بهبود حافظه و عملکرد مغز
بهبود عملکرد سیستم ایمنی
بهبود سوءهاضمه

در کنار تمام خواصی که زنجبیل برای بدن دارد، مواردی هم هست که مصرف آن توصیه نمی‌شود. البته استفاده از آن برای کاهش وزن برای اکثر افراد بی‌خطر است، اما گاهی برای برخی افراد عوارض جانبی مانند یبوست و نفخ را در پی داشته. از طرفی زنجبیل ممکن است جریان صفرا را از کیسه صفرا افزایش دهد. به همین دلیل، پزشکان در مورد توصیه آن به افرادی که بیماری کیسه صفرا دارند، محتاط‌اند. زنجبیل ممکن است در دوران بارداری و برای افرادی که زایمان‌شان نزدیک است یا کسانی که سابقه سقط جنین یا خونریزی واژن یا اختلالات لخته‌شدن خون دارند، نامناسب باشد؛ بنابراین در استفاده از مواد گیاهی، هر چند پرفایده، باید جانب احتیاط و تعادل را نگه‌داشت.
 

تعداد بازدید: ۲٫۸۵۳