وبلاگ
ورود

چگونه تغذیه سالم باعث طول عمر می‌شود؟

majid Asazdzade

از نظر علم تغذیه، کاهش مصرف مواد قندی؛ مثل قند و شکر و شیرینی‌جات مصنوعی، با کاهش سطح قند خون به افزایش طول عمر و سلامت کمک می‌کند.


نکته دوم مدیریت وزن است؛ افزایش وزن، بیش از حد نرمال و کاهش وزن شدید هردو می‌توانند بر سلامت و طول عمر تأثیر منفی بگذارند. 
سومین نکته تغذیه منطبق بر نیاز فرد است؛ برای مثال کسی که کار بدنی دارد، تغذیه خاص خودش را داراست. کسی که زندگی پرتحرک یا پراسترس دارد، ممکن است با تغذیه و دمنوش‌های مناسب استرس‌‌اش را کنترل کند. این موضوع، در سلامت و طول عمرش او تأثیر می‌گذارد. 
چهارم، رعایت هرم غذایی؛ هرم غذایی، یعنی درصد پروتئین، کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها و ‌لبنیات باید در سبد غذایی ما مشخص باشد. هرم غذایی با توجه به سن، جنس یا حتی طبع فرد و میزان فعالیت‌اش تغییر می‌کند. این هرم، در سلامت بدن بسیار مؤثر است. 
پنجم، تأمین ویتامین‌ها و ریزمغذی‌ها.
ششم، حذف یا کاهش مواد غذایی مضر؛ مثل غذاهای سرخ‌کردنی، ‌فست‌فود و غذاهای فرآوری شده. 
هفتم، توجه به مواد غذایی پایه؛ مثل سلامت آب، ‌استفاده از چربی‌های مناسب، نوع گوشت مصرفی.
اما به طور خلاصه، از نظر علم پزشکی و تغذیه، اصلاح سبک زندگی که شامل همه موارد فوق می‌شود و عوامل دیگر؛ مثل تنظیم ساعت خواب، داشتن تحرک مناسب و روحیه مثبت، در سلامت، کیفیت زندگی و طول عمر ما مؤثرند. آمارها هم این‌ موضوع را تأیید می‌کنند.
از نظر طب سنتی، رعایت دو نکته در این زمینه حائز اهمیت است؛ یکی رعایت اصول سته ضروریه است؛ شش عاملی که در سلامت و درمان بیماری‌ها و طول عمر مؤثر است. دیگری تنظیم طبع است. چون با اختلال مزاج یا طبع،‌ فشار نامتعادلی در بدن ایجاد می‌شود و بدن از تعادل خودش خارج می‌شود. پس انرژی حیات کاهش می‌یابد. با مطالعه و تغییر در سبک زندگی می‌توانیم امیدوار باشیم به زندگی بهتر، با کیفیت بیشتر، شادتر و طولانی‌تر. می‌توانیم سبک زندگی سالم را به خودمان و اطرافیان‌مان هدیه کنیم.
 

تعداد بازدید: ۴۶۲