وبلاگ
ورود

آیا وعده‌های غذایی در بهبود یا کنترل آلزایمر مؤثر است؟

majid Asazdzade

آلزایمر یکی از بیماری‌های شایع و پیشرفته قرن کنونی است. آلزایمر با پیشرفت تدریجی حافظه و قدرت مغز، در زمینه‌های دیگر مشخص می‌شود. ...


اما تغذیه سالم در پیشگیری و درمان آلزایمر چه کمکی به ما می‌کند؟
سه عامل مهم به نام نوروترانس‌میتور وجود دارد؛ موادی که در مراحل مختلف در مغز، به تقویت حافظه کمک می‌کنند. استیل‌کولین،‌ دوپامین و سروتونین.
کولین ماده‌ای است که باعث افزایش استیل‌کولین در مغز می‌شود. اگر نوع تغذیه در ما، میزان کولین را افزایش دهد، حافظه ما بهبود می‌یابد. کولین در تخم‌مرغ، آجیل، برنج قهوه‌ای، مرغ، اسفناج، بروکلی و بسیاری از مواد غذای دیگر وجود دارد.
برای افزایش سروتونین ما باید اسیدآمینه‌ای به نام تریپتوفان را در مغز بالا ببریم. این ماده پیش‌ساز سروتونین است. مواد غذایی که تریپتوفان بیشتری دارند شامل؛ موز، بادام درختی، بروکلی، شیر تازه، ماهی،‌ جوانه گندم و کنجد می‌شود.
اگر بخواهیم دوپامین را بالا ببریم، باید مواد غذایی مصرف کنیم که در آن‌ها اسید آمینه‌ای به نام تیروزین وجود دارد. تیروزین باعث افزایش دوپامین در بدن می‌شود. 
کدام یک از مواد غذایی تیروزین بیشتری دارند؟
تخم‌مرغ، ماهی، پنیر، بادام، تخم‌کتان،‌ گوشت قرمز.
اما غیر از این سه مورد، در تغذیه سالم یا غذا درمانی، عامل دیگری هم وجود دارد که می‌تواند به سلامت مغز و تقویت حافظه کمک کند. ‌ویتامین بی،‌ ویتامین ای، بتاکاروتن و بسیاری از آنتی‌اکسیدان‌های دیگر باعث جلوگیری از تخریب نوروترانس‌میتورها می‌شوند؛ بنابراین به تقویت حافظه کمک می‌کنند. مواد غذایی دارای آنتی‌اکسیدان؛ خرما، هویج، گوجه‌فرنگی،‌ پرتغال، انواع میوه‌های بری، سماق، زیتون، تخم کتان.
در هر صورت با تغذیه‌ای سالم به تقویت حافظه در سنین مختلف کمک می‌کنیم و از ایجاد آلزایمر در سنین بالا پیشگیری یا به کنترل درمان آن کنار درمان پزشکی کمک می‌کنیم.

 

تعداد بازدید: ۴۵۸